En slarvers bekännelser, eller paradiset på jorden

Sara har skickat ett inlägg fullt av pepp från den röda planeten: 

Om jag var en utomjording och bodde på mars men hade tillgång till jordens nyhetsflöde, då skulle jag aldrig åka hit. Vem vill åka till en värld av svek, maktkamp, våld och lögner? Vem vill leva i ett sånt samhälle? Inte jag i alla fall. Men, gör jag inte det?

Nej! Jag bor i ljusets rike (för att anspela på en serie av Margit Sandemo). Det är en värld med mjuka gröna skogar, vänliga invånare och en strävan mot utveckling mot det bättre. Om jag skulle skriva nyheterna hade löpsedlarna ropat: ”Österrikare lämnade tillbaka tappad plånbok med alla pengar och kort kvar!” ”Slarviga Sara har för femte gången fått tillbaka sin mobiltelefon av en vänlig främling som ringde hennes mamma och skickade hem telefonen.” ”På nattåget blir främlingar vänner – SJ:s nattåg är en av Sveriges vänligaste mötesplatser och bjuder på spännande samtal och roliga anekdoter.”

Om nyheterna tagit upp allt det vackra i världen, skulle den då bli bättre, eller bara te sig så? Skulle fler människor våga ta för sig? Skulle fler vilja ge livet en andra chans? Skulle vi bli invaderade av marsmänniskor som vill bo på denna underbara planet? Jag vet inte, men jag önskar att fler kunde se min verklighet där sorger och smärta balanseras av kärlek och tröst och paradiset verkligen finns på jorden!

Bild