En tecknad serie som är på riktigt

tjejkraftbild90284+12984+1289

Visst läste jag Bamse och andra barnserier som liten men vuxenserier hade jag länge väldigt svårt för. På samma sätt kände jag för tecknad film, det slutade jag kolla på när jag var typ tretton. Så fort jag kom in i tonåren skulle allt plötsligt vara så svårt istället. Livet var svårt, det hade jag lärt mig av någon TV-serie. Jag läste Emily Brontë och kollade på sorgliga filmer där huvudpersonerna antingen dog eller älskade varandra för mycket för att kunna vara med varandra. Livet, liksom.

Fram tills för bara tre år sedan trodde jag att typ alla serietidningar handlade om monster eller hitte-på-djur, även vuxenserier. Jag trodde de var orealistiska och det var ju faktiskt det svåra jag gillade. Livet, liksom. Oj, så fel jag hade!

När jag läste “Vi håller på med en viktig grej” av Sara Hansson för tre år sen var det precis som att backa bandet till att jag var nio år och lekte Spice Girls. Allt från idoldyrkan och bästishjärtan till rädslan för att ens föräldrar ska dö. “Vi håller på med en viktig grej” har allt vad nioåriga Bea hade och är mer realistisk än allt jag tidigare läst. Jag är jätteglad att jag hittade den och rekommenderar den verkligen till er alla!