En vän

En vän? Vem är det egentligen? Thirese har formulerat en text om vänskap och vem det egentligen är som förstår en utan att man säger ett enda ord…

En vän är väl en sån som alltid ska bli glad för din skull? Ledsen för din skull? Stötta och finnas till hands för din skull? Skratta och gråta med dig? Lyssna när du behöver prata och lämna dig ifred när du behöver vara ensam och förstår varför utan en massa uppståndelse? En vän ska väl förstå att man inte alltid behöver ses eller prata för att innerst inne veta att man finnas för varandra ändå? En vän ska väl inte svika dig gång på gång? En vän ska väl inte bli avundsjuk på dig om du lyckas bra med något utan istället glädjas för din skull? En vän ska väl peppa dig oavsett om det går bra eller dåligt? Vänskap handlar väl bland annat om tillit, respekt, glädje och omsorg?

Välj dina vänner med hjärtat. Välj vilka du vill lägga ner energi på. Välj vilka som är värda din omtanke och kärlek. Välj ut dem som får dig glad och som får dig att må bra.

Dom andra… skit i dom!

Bild