Ett utdrag från "Amandas bok"

”Kära Suzanne!

Jag heter Amanda och är 15 år. Jag bor i Sverige med min familj och jag har precis hittat din bok ’Crème Fraiche’, där du skriver om hur du förlorade din oskuld. Jag är själv oskuld och är väldigt intresserad av att få veta allt om hur det kan kännas när oskulden väl försvinner. Alltså, om jag ska skriva det rätt ut: det första samlaget. Gud, det låter ju jättetråkigt, ordet ’samlag’, det är ett ord som bara vår lärare Älgen gillar. Vi har haft sexualkunskap i skolan men det var på höstterminen och de pratade mest om könssjukdomar och hur man ska skydda sig om man inte vill bli med barn. Du skriver inget om könssjukdomar i din bok, men jag tror nog att de fanns då också. 1961 typ. Och senare. Men för dig är sexet något annat, du verkar inte skämmas för att du vill göra det! Fast så är det inte nu, i Sverige 2011. Det tjej som ställer sig upp och säger att hon är kåt och att det dunkar i hennes klitoris, hon kommer att få mycket skit ska du veta. För tjejer ska inte säga att de är kåta. Tjejer ska fortfarande bara sitta snällt och vänta på att bli uppbjudna och de ska inte vilja knulla. Jo, sen när hon är ihop med en kille, så ska hon ju såklart vilja ligga, för killen ska vara nöjd, för om hon är pryd och säger nej så kanske han tröttnar och gör slut. Men hon ska inte vara den som kräver sexet, som bestämmer. För då tycker han att hon är galen och överkåt och nymfoman och så gör han slut och sprider ut att hon är en hora och så blir det rykten och alla kommer att viska bakom hennes rygg. Oj, nu kom jag från ämnet. Men jag vill som sagt veta. Jag undrar om den där Max – för det var väll Max som var din första älskare? – var försiktig, om han kom in utan problem, om han använde kondom, om han höll på länge, om det gjorde ont, om det kom blod, om vad du tänkte på medan han höll på? För det är en jättekonstig tanke för mig som aldrig har gjort det, att det verkligen händer, att man en gång kommer att ligga där med en killes könsorgan i snippan, vad tänker man på då, tänker man att hoppsan nu är han inuti, nu GÖR VI DET, på riktigt, nu ligger jag, nu har vi sex, vad gör jag av mina armar, tänk om jag råkar fisa, hur känns det för honom, är jag skön? Vad kommer han att säga efteråt, hur är jag jämfört med andra, kommer han att berätta detta för nån, kommer jag?

Suzanne, jag skulle vara väldigt tacksam om du kan skriva tillbaka med alla detaljerna, om du verkligen kan försöka komma ihåg hur det var och berätta det för mig, för det finns ingen annan jag kan fråga, för man frågar inte såna saker, för man pratar inte om dem, för att alla som redan har gjort det vet, men ingen vill eller vågar berätta för oss som fortfarande är okyssta.

Tack på förhand!

Med vänliga oskuldshälsningar från Amanda.”

Vill du delta i utlottningen där fem böcker ligger  potten? Berätta då om ett ögonblick när du var glad! Kommentera i inlägget och glöm inte din mailadress, den kommer inte att synas för någon annan än mig och det är för att jag ska kunna kontakta vinnarna 🙂