Evelina: Luggar och nya kapitel

Jag gillar att sortera in mitt liv i kapitel. ”Ett nytt kapitel i livet”, ”En start på ett nytt kapitel”, är ordspråk som jag kommer på mig själv med att använda allt för ofta.

Men det är ju så befriande att få säga så? Det är som om jag får lov att vara ”mitt nya jag” varenda gång jag säger så. Ännu häftigare och snyggare. Oftast är det då jag bestämmer mig för att jag ska hitta mig en helt ny klädstil (men usch vem har råd att byta ut hela sin garderob? Ja inte jag i alla fall). Så igår så gick jag och tänkte på att jag ändå gillar ”mitt nya jag”, som tittar på nyheterna varje kväll och äter vegetariskt, då jag bestämde mig att nej nya jag hade behövt en ny frisyr också. Så helt plötsligt satt jag i drop in stolen och frisören frågade med saxen vid min panna.
”Är du säker på detta? Ingen återvändo”
Jag tog ett djupt andetag och svarade med en liten röst i bakhuvudet som förfärat skrek ”Men du ser ju ut som 12 år i lugg!” att ”nu kör vi!”
Ångrar jag mig nu då? Nej. För det här är Stockholms-Evelina som älskar Jeopardy , skickar alldeles för många hjärtan till pojkvännen för att anses vara i ett moget förhållande och har lugg. Så det så.