Fånga dagen

Jag har haft en fin dag idag, men den fick ett tråkigt avslut. Ett par jag var med tvingades att släppa allt de hade i händerna och åka in till sjukhuset dit deras son blev körd med ambulans. Ena sekunden var allt frid och fröjd; vi drack te, åt pepparkakskolor och skrattade. I nästa sekund såg deras ögon utan att se, de sa ord utan mening och vi kunde bara stå bredvid och se hur paniken pulserade inom dem medan de sprang runt och letade efter nycklar och telefoner. Vi som blev kvar började byta historier om hemska ögonblick när våra liv kunnat förändras för alltid. Den gången någons barn fastnade i en ström och drogs ut i havet. Den gången då någon fick i sig gift. Den gången då någon slutade att andas. Den gången någon nästan dog när hon försökte rädda en som höll på att drunkna.

Historier som påminner en om att livet kan förändras på en sekund, i ett ögonblick. Som får en att förstå hur skört allting är. Hur lätt det man tog för givet kan försvinna.

Jag tror att det är viktigt att ta såna historier till sig så att man på allvar kan förstå vikten av att fånga dagen, leva livet, ta vara på det man har, vara modig, älska det värsta man kan, berätta vad man känner och njutanjutanjuta. ♥