Favorit i repris från Matilda: "Vad är vänskap?"

Vi är tre tjejer som har varit vänner sedan vi gick på lågstadiet. Vi har gjort alla våra ”första” ihop. Första fyllan, första kärleken, första hjärtesorgen och första stegen ut i vuxenvärlden. Vi har hjälpts åt när föräldrar har skilt sig, syskon har gjort revolt, vänner har svikit och närstående har dött. Ibland sägs det att vänner växer ihop, men det uttrycket vill jag inte riktigt använda. För vi är så olika! Men vi har till 99% samma syn på vad vänskap är, eftersom vi har format den bilden ihop.

En riktig vän är någon som alltid ställer upp, som inte fryser ut en och som inte skrattar åt en. Det är en person som man vet finns där oavsett om man ses och hörs ofta eller inte. Det är någon som kommer till en, mitt i natten, om man behöver hjälp. Det är någon man kan berätta vad som helst för utan att oroa sig för att han eller hon berättar det vidare eller använder det emot en senare. En person som inte ljuger för en eller snackar skit. Någon som kan släppa allt viktigt den har för sig om man ringer och är ledsen.

För oss är allt det här en självklarhet, men under åren har jag märkt att det inte är det för alla, och det har satt mig i en position där jag blivit ledsen (mer om det senare…). Vi har alla våra brister och svagheter, vi har blivit arga på varandra och någon gång har vi bråkat. Men so far har vi alltid hittat tillbaka till varandra och det är jag jävligt glad för. Stor puss till er, fina J och I!