Fin för dig eller för mig?

Kommer ni ihåg Nemo Hedén som var med i ”Kungarna av Tylösand”? Han driver en välbesökt blogg och frågade igår sina läsare om råd då han för tillfället är i en dispyt med sin flickvän.

Bråket handlar om att hon vill förstora sina läppar och att han starkt emot sätter sig det eftersom han tycker att det är fult. Han säger: Varför göra sig ”snyggare” för övriga världen (om hon nu tror folk tycker det) och ”fulare” för sin partner? … Vi är tillsammans. Jag är hennes. Är inte då min åsikt den viktigaste? Den hon ska bry sig mest om?

Jag tycker att det är en intressant fråga, just eftersom det handlar om ett ingrepp hon vill göra och inte tvärtom. Hade Nemo blivit arg för att han ville att hon skulle förstora något hade alla tyckt att han var ett svin. Men nu när han inte vill det blir han lite som en hjälte.

Är det hans åsikt som är den viktigaste? Hon är ju hans, han är ju hennes.

Jag tycker inte det, jag tycker att det är hennes åsikt som spelar roll. Jag tycker absolut inte att skönhetsingrepp är något man ska uppmuntra. Men att han inte vill att hon ska göra det är fel anledning att låta bli. Hon gör det antagligen inte för omvärldens skull, utan för sin egen. Jag minns en kille som jag dejtade ett tag som hade noll koll på mode och tyckte att jag ibland kunde se helt galen ut i mina Elle inspirerade outfits. Skulle jag ha struntat i att sätta på mig det jag tyckte var snyggt bara för att han inte gjorde det? Jag önskar att hans tjej kan tycka om sig själv för den hon är och välja bort förstorade läppar av den anledningen. Men gör det för fanken inte för hans skull! Vad tycker ni?