Fittfakta

De flesta tjejer har en fitta från dag ett.  Ändå vet man förhållandevis lite om sin lilla vän med tanke på att hon hängt med enda sen dagen då man föddes. Är inte det ganska konstigt? Varför vet man så lite om sin egen kropp och hur den fungerar?

Jag måste erkänna att jag, som är 26 år och dessutom gravid just nu, vet pinsamt lite om hur min kropp ser ut inuti. Och då är jag ändå vuxen. Man kan ofta känna sig rätt korkad när man inte vet saker, och när det gäller den egna kroppen är det nästan ännu mer skämmigt att inte veta, för vem ska man fråga?

När jag var tretton, fjorton år och hade som allra flest frågor var internet inte alls en lika tillgänglig värld som den är idag. Idag finns det bra sajter om sex, till exempel Sex & Blandat, RFSU och UMO. Det finns också en superbra sajt om fittan, den heter Mittunderliv och innehåller allt du någonsin ville veta om ditt kön – och lite till. Visste du till exempel att den beryktade mödomshinnan inte alls är en hinna? Eller att blygdläpparna kan se sjukt olika ut på olika tjejer?

Är du nyfiken på fittan? Tveka inte att läsa mer HÄR.