Förnedring vs Fame

Åh maj god, alltså. Jag är ledsen för den usla uppdateringen från mig de senaste dagarna. Jag har varit så sjukt förkyld och legat i nässpraykoma med datorn på magen och hetstittat på webbteve. Det finns tamejfan inget som går upp mot lite good old Kniven mot strupen eller Lyxfällan när man är sjuk. Program av den karaktären brukar kallas för ”förnedringsteve” och det kan jag ju hålla med om att det är. Människor blottar sitt innersta i program som Lyxfällan, sina smutsiga, skämmiga (och kostsamma) vanor, bristen på kontroll över sitt eget handlande. Och det är ju förnedrande. Samtidigt har personerna själva sökt sig till programmet och uppenbarligen gått med på att släppa in ett tv-team i sitt hem.

Personligen kan jag tycka att program som Kungarna av Tylösand och Bartenderskolan är betydligt mer förnedrande eftersom programmen oftast utnyttjar yngre personer än de som ställer upp på Lyxfällan eller Kniven mot strupen och, förmodligen mest vidrigt, förser de med massor av gratis sprit. Hela programidén i Tylösandsåpan byggde ju liksom på att deltagarna skulle supa sig redlösa och bete sig jävligt illa i teve. Gärna knulla framför kameran också. Jag kan inte med det.

Jag klarar liksom inte av att titta på skiten. Jag försökte en gång, eller försökte och försökte, jag hade sett en film och efter den skulle det sändas ett avsnitt av Kungarna av Tylösand och jag tänkte ”varför inte, jag har ändå ingen lust att gå och lägga mig än”. Vilken. Jävla. Skit. Jag tittade i 10 minuter tror jag. Sen var jag tvungen att byta kanal, innan jag kräktes i munnen lite.

Jag är inte särskilt pryd av mig. Jag har inga som helst problem med att se människor ha sex på teve. Men jag kan bara inte med det där Tequilaosande fejkstönandet. Ni vet, det där som man bara fattar är FEJK, FEJK, FEJK, man bara känner det i magen. Det blir så förljuget, smutsigt och äckligt. Billigt. Allt det där som sex inte är. Inte bör vara. Sex behöver absolut inte vara rosafluffigt och mjukt som en bäbisstjärt. Det får vara hur hårt och smärtsamt som aktörerna önskar. Men, det får aldrig vara fejk, för då är det ju något som inte står rätt till.