Friday i'm in love!

Woop woop! Nu stänger biblioteket på Stockholms universitet om 15 minuter och jag får äääntligen packa ihop min urtråkiga böcker och gå hem.

Vad ska ni göra i helgen? Min helg kommer att bestå av plugg, kaffe och socker, förhoppningsvis klarar jag tentan på måndag då! Ta hand om er, ta det lugnt och tills nästa gång vi hörs bjuder jag på en fin historia som jag hittade på nätet igår:

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren sitta och lata sig på stranden.

– Varför är du inte ute och fiskar? frågade affärsmannen.

– Därför att jag fångat tillräckligt med fisk för idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

– Varför fångar du inte mer fisk när du har tid? sa affärsmannen.

– Vad skulle jag göra med den fisken? undrade fiskaren.

– Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sen kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

– Vad ska jag göra sen? frågade fiskaren.

– Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

– Det är ju precis vad jag gör.