Gladare vardag?

Jag diskuterade tidigare med en vän om att vi ska göra vardagen lite gladare. Det känns tråkigt om bara ett par dagar känns roliga, medan resten av veckan i bästa fall känns okej och i värsta fall jättejobbiga. Det är minst sagt svårt att ändra son egen inställning och på sina egna tankar. Det bästa vore ju givetvis om jag bara kunde säga till mig själv att vara glad och känna mig harmonisk hela tiden, men då detta är en omöjlighet tänker jag att jag fått ta små, mer ”praktiska” steg i taget.

Till exempel kan jag göra dessa saker för att få lite mer guldkant på vardagen:
– Att se på en avkopplande, rolig biofilm kan lysa upp hela dagen! Detta gör jag gärna på söndagseftermiddagen då jag ibland får en olustkänsla i kroppen.
– Jag går minst en gång i veckan iväg själv på lunchen till något trevligt ställe som jag tycker är mysigt. Här får jag vara ensam vilket jag tycker kan vara avslappnande, speciellt mitt i en stressig dag. Kanske läser jag en bok och passar på att ta en liten promenad i stan!
– Jag planerar ofta in små vardagliga saker på kvällarna som jag ser fram emot när jag kommer hem. Att baka något gott, se en bra serie och gå en promenad kan vara dessa små saker. Jag tillbringar den största delen av kvällen med att pyssla med min hobby ”Baka Sockerfritt”, och eftersom jag tycker det är roligt, blir det sällan jobbigt!

Har du några bra förslag?