Glädjen kring att lyckas

Hur känns det när man lyckas och hur vet man att man valt rätt? Måste man ens välja rätt? Läs Thereses funderingar kring framtiden!

För ett tag sedan skrev jag om framtidsdrömmar, och hur svårt det kan vara att hitta dom och också förverkliga dom. Jag hade sökt en sjuksköterskeutbildning och var så nervös över att inte komma in, men så kom resultatet. Med stora gröna bokstäver stod det ”ANTAGEN”, wow, jag kom in! Men vänta, borde jag inte vara gladare? Det blev ju som jag ville nu, men ändå känns det bara som en axelryckning, jaha, och nu då? Under den här hösten har jag läst en kurs i Teatervetenskap, den kursen var den roligaste kursen jag hittills läst, teatervärlden är magiskt, jag kanske borde bli en del av den nu, istället för vårdvärlden?

Vet man när det är rätt? Hur vet man när det är rätt? Usch, det är verkligen svårt att veta, och det är jag inte ensam om att tycka. De flesta i min vänskapskrets har, precis som jag, helt bytt rikting flera gånger. Flyttat till andra sidan Sverige och sedan tillbaka hem igen. Men det kanske behövs en tid av ”prova på”, för att hitta rätt. Nu ska jag ge sjuksköterskeutbildningen en chans, jag kanske kommer trivas. Och om jag inte gör det så finns ju teatervärlden där.