Gör ätstörningen dig ensam?

Det är sommar, det är varmt och hela gänget ska cykla och bada men du kan inte följa med. För du vill inte visa dig i bikini.

Kompisarna ska åka till någons landställe över helgen men du kan inte följa med. För du kan inte sitta still i bilen dit och vem vet vad de planerar att äta under helgen.

Vännerna har plötsligt börjat bilda en grupp utan dig. För du har dragit dig undan, de förstår inte hur du mår och tjatar bara om att du ska äta mer.

En vecka har gått sen du träffade alla sist. För under den veckan var du tvungen att stanna inne eftersom du bara fick äta keso, dricka kaffe och vatten under fem dagar.

Att lida av en ätstörning leder inte sällan till att man blir ensam. Ens liv kretsar kring mat, vikt, kaloriräkning, träning och midjemått, vilket inte vännerna alltid fattar. De tycker att du ska sluta tänka på allt det där och kanske till och med är lite rädda för det som händer med dig, det där du inte själv kan se. Jag vill att du som känner att du har fastnat i det är hjulet stannar upp en sekund och tänker efter: vad kostar det dig? Vad har du förlorat? Har du kul? Om du känner att vikten kommer före vänner kanske det är dags att fundera på om det är värt det. Livet är för kort för att inte ha kul!