Halloween

Halloween. Den ständigt kommande högtiden som låter oss veta att det är dags för November och kyliga nätter. Det finns så himla många som även under denna period på året tycks känna sig lite hängigare och lite mer ”gråa” än under de varma månaderna och våren. Jag har många gånger känt precis samma sak och dessutom klagar en himla massa över det. Men som tur är finns det en förklaring till detta. Det är inte mer komplicerat än att vi får bra mycket mindre solenergi under detta halvår än under sommaren och blir därav lite tröttare och hängigare.

Mitt tips för att pigga upp sig lite under dessa mörka månader är: Klä på er varmt och gå ut och rör er! Det kan kännas trist och motigt när man ligger där nerslagen i soffan under den varma filten, men det är verkligen värt det. Bara en sväng i centrum, en kort promenad eller en träff med en bekant gör så himla mycket för både själ och sinne. ”Energi skapar energi”, som man så fint brukar säga.

Detta gäller såklart inte bara under hösten och vintern, utan rent allmänt. Stänger man in sig i ett rum är det lätt att tankarna faktiskt bara håller sig inom det rummets väggar, men utomhus finns det inga väggar som kan stå hinder för att tankarna ska kunna flyga. Energin som vi får när vi är utomhus och får i oss frisk luft ”piggar” även upp hjärnan och vi börjar oundvikligt att tänka lite mer positivt än när vi är inlåsta inomhus.

Dessutom: Hur mysigt är det inte att kura ihop sig i soffhörnet ihop med något varmt i koppen efter en vända ute i kylan?