"Här kommer ett filmtips. Ett tips på en film som man absolut inte ska se"

Här kommer ett filmtips. Ett tips på en film som man absolut inte ska se.

Häromdagen gick jag på bio med min kille och vi såg The wolf of Wall Street. Det var ett stort misstag.

I tre plågsamma timmar fick man se det kvinnliga könet förminskas, förlöjligas och föraktas. Och det hela blev inte mindre outhärdligt av att denna sunkiga och snedvridna syn på kvinnor dessutom romantiserades och glorifierades hela filmen, rakt igenom.

Problemet som jag ser det, är inte att taskig kvinnosyn gestaltas på film. Problemet är att denna taskiga kvinnosyn uppmuntras i allra högsta grad. Inte en enda kvinna i filmen porträtterades med ens en gnutta respekt. Förjävligt är vad det är.

Mot slutet av filmen våldtar den manliga huvudpersonen sin fru. Killarna bredvid mig i biosalongen gjorde high-five för de tyckte att det var nice eller nåt. Jag grät.

När jag gick ut från bion hatade jag alla killar på hela jorden. Blev till och med sur på min egen kille (bara för att han är kille) trots att han tyckte att filmen var lika vidrig som jag tyckte.

Jag vill maila alla recensenter och fråga vad fan de tänkte när de gav filmen en fyra i betyg, sen vill jag bränna alla kopior av filmen på bål och stenhårt rösta på Feministiskt initiativ i nästa val.

Så, till alla er som tycker att män och kvinnor är lika mycket värda – se inte filmen.

Till alla er som vill slippa bli lika förbannande som jag blev – se inte filmen.

Till alla er som inte vill stödja misogyn gubbsjuk skit – se inte filmen.

Heja alla tjejer!!!