Har storleken betydelse?

Det är ganska fascinerande hur många samtal jag tvingats in i om huruvida ”storleken har betydelse”. Jag tror jag är någon sorts magnet för denna frågeställning, liksom jag är en magnet för turister med diverse frågor om vägbeskrivningar och lokaltrafik.

En kväll detta hände var i en bar där en extremt irriterande kille högljutt förklarade att det hade det har den inte. Ingen betydelse. Och eftersom jag var allmänt irriterad spände jag ögonen i honom och sa ”Det är klart att det har betydelse.” Det påföljande samtalet gick ungefär så här:

”Nej det har det inte.”

”Självklart har det betydelse.”

”Men… hur kan du känna skillnaden?!”

Alltså. Va? Problemet med det här är att den här killen inte ser tjejer som faktiska personer med sexuella drifter, utan som objekt för mäns sexualitet. Tjejer som har sex har det endast för att tillfredsställa en kille, inte för att tillfredsställa sig själv, i alla fall inte genom den sexuella handlingen, utan i så fall för att hon tillfredsställer killen hon har sex med. Vilket är ungefär samma logik som leder till slutsatsen att homosexuella tjejer inte är lesbiska egentligen, utan bara inte har träffat en riktig man än. Det är omöjligt att föreställa sig att tjejer är sexuella varelser, att de har en sexualitet som är helt separat från killar sexualitet.

Tjejer som tycker om sex är slampor. Men vi kan återta termen slampa, ungefär som lesbiska återtagit flata, för att (som queerteoretikern Judith Butler säger) förändra betydelsen av övergreppens begrepp, i strid mot dess kränkande syften. Vi kan ge oss själva tillåtelse att vara sexuella varelser på våra egna villkor.