Hemligheter

HEMLIGHETER. Är det ett fult ord, är det ett skumt ord? Är det ett ord som man gärna tänjer på och ger det nya betydelser? Vad är dina hemligheter? Har du några?

HEMLIGHETER. Jag har massor! Jag gillar att skriva ner saker, göra listor och små anteckningar. Allting är naturligtvis hemligt. Och bland dessa hemliga anteckningar har jag skrivit ner vilka som är mina hemligheter.

Jag har hemligheter inför mina klasskamrater- Min ålder, vad jag kommer från för familj. Vad jag sommarjobbat med. Saker de aldrig kommer få veta.

Jag har hemligheter för några av mina vänner- Ibland vad jag har för mig i skolan eller små projekt och volontärarbeten jag pysslar med. Var jag tänker resa eller mina framtidsplaner. Saker som bara jag vet.

Det låter skumt, ohälsosamt och destruktivt. Och det är det kanske. Det kan komma ifrån att jag varit mobbad eller inte känt att någon tycker om mig för den jag är. Det kan komma ifrån att jag helt enkelt gillar människor som har hemligheter.

Hur som helst skulle jag vilja veta vad era hemligheter är! Kommentera gärna: och man får göra det anonymt.

Hemligheter får mig att må bra. Speciellt om de inte har så stor betydelse. Ibland tynger de ner en som ett ankare och ibland får de mig att känna mig som en stark och självständig person. Vad tycker ni? Är det farligt att ha hemligheter ”bara för att”?