Hets!

Här kommer en liten text om nyår som hamnade på efterkälken. Det är helt okej att bli upprörd över att vi skriver om NYÅR i JANUARI, men vi tycker att den är alldeles för bra för att spara tills nästa år.

Nyår. Årets största antiklimax. Vissa har redan i september gjort upp planer för den grymmaste nyårsfesten medan andra i mellandagarna hetsringer till kompisar för att hitta något att göra. Den där tjejen i parallelklassen skulle väl ha fest? Kusinen, som man alla andra dagar om året ogillar, och alla hennes odrägliga kompisar, blir plötsligt ett ganska lockande alternativ. Allt för att slippa sitta hemma med föräldrarna och dricka alkoholfritt bubbel. Allt för att slippa känna sig misslyckad och ensam medan mamma somnar innan tolvslaget och hunden gömmer sig under soffan.

Men är man verkligen misslyckad för att man ”missar” nyår? Är det verkligen så hemskt att missa ”årets fest”? Årets fest, dagen då allt ska hända, då man ska kompensera för allt som gått fel tidigare under året. Årets fest, som allt som oftast slutar med att någon gråter eller blir för full på fulskumpa som de snott av pappa. Årets fest, där det vid tolvslaget blir så hetsigt med att ringa alla och inte komma fram för att nätet är överbelastat, att man missar att klockan blivit tio över och att det är nytt år. Årets fest, där det är viktigare att uppdatera sin facebookstatus om hur kul man har att man glömmer bort att önska alla som faktiskt är omkring en ett gott nytt år.

För att inte tala om hur jobbigt det är att hitta någon att kyssa, eller åtminstone krama om, på tolvslaget. Årets fest, då man oftast fryser röven av sig för att man såklart har för lite kläder på sig när man pulsar hem i snö i högklackat och tunna strumpbyxor. Årets fest alltså. Årets antiklimax, säger jag. Det blir ju aldrig så kul som man tänkt sig. Så, nej, det är inte hela världen att missa nyårsfesten. Det är inte hela världen att den första januari vakna upp utvilad i sin egen säng, utan att vara bakis, utan att ha ångest och gårdagens mascara i hela ansiktet. Jag tänker med gott samvete sätta på mig min fula onepiece och gosa ner mig i soffan men en film på nyårsafton. Gott nytt år till er alla!!