Hur känner ni för julpynt?

Tomtar, ljus, hjärtan, snöflingor och naturligtvis massa mat med jultema! Nu när det varit dags för vinterns stora högtid så kan man (i alla fall när man själv bestämmer över sitt hem) antingen vara för eller mot det.

Gillar ni att julpynta? Min mamma äger ungefär 100 statyetter i form av tomtar, änglar, och diverse annat spom sprids ut över en minimal yta och kvar blir i två månader (det är säkert mindre än två månader, men det KÄNDES alltid som två månader). Resultatet är att jag är i princip allergisk mot julpynt. Lite glitter kan jag stå ut med, men nu har jag precis flyttat och varken jag eller min rumskamrat (lägenhetskompis?) har eget julpynt så nu är det helt julfritt.
Julfritt! Jag brukade jobba i ett stort varuhus där de började spela julsånger i typ, september (det var säkert inte i september, men det KÄNDES som september) vilket drev mig till vansinne. Varje gång ”Santa Baby” spelades fick jag något mordiskt i blicken. Plus att man är tvungen att önska alla en god jul. Dessutom innebär julen att det snöar, vilket gör mig bitter. Så jag är grinchen, i princip. Men det är ok! Det är ok att inte tycka om julen! Själv tycker jag om nyår för då fylls hela himlen av raketer och svävande lyktor, och nästa morgon luktar hela stan av krut. Och sen är det fullständigt normalt att ha glittrande kläder på sig.