I det senste numret av Egoboost…

I det senaste numret av Egoboost står chefredaktör Isabella Löwengrip näck på omslaget för att visa att hon är stolt över sin kropp. Det är lite utav en hämnd mot de som ”tjockmobbade” henne i vintras när hon la upp bikinibilder från sin semester.

Jag kan se hur hon tänker och förstå på vilket sätt hon vill peppa unga tjejer. Hon vill visa att man inte ska bry sig om vad andra säger om en och att deras negativa energi inte ska få stoppa en. ”Du säger att jag är tjock, men fuck you – här står jag naken och trivs som fan!” Det är modigt.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att känna mig trött. Måste kvinnor ta tillbaka makten genom att använda sina kroppar och sin sexualitet som verktyg? Kan man inte visa power och självkänsla på något annat sätt än genom att ställa sig i en sexig pose med sensuellt ljus och kisa in i kameran?

Och så snubblade jag över en stripe som förklarade det jag tänkte, precis såhär är det. Inte en chans i världen att en man skulle slänga av sig paltorna för att visa sig stark. Sexualitet är inte deras spelplan, det är kvinnornas.

Hur tycker ni att man ska sprida självkänsla och visa sig stark?

Bilderna kommer från Lady Dahmers underbara blogg! Och är tecknade av den lika fantastiska Liv Strömquist