I taket lyser stjärnorna

Om vi på Tjejkraft får säga det själva (och det får vi, hihi!) är en av de bästa sakerna med vår blogg alla tips som kommer in från volontärer, läsare och redaktionsmedlemmar. Det är så fint att få ta del av något som berör en annan människa på något sätt! Idag kan vi lägga ännu ett tips till samlingen, ett boktips från Sandra!

Igår tittade jag igenom min boksamling och fann en bok som jag fick av min mamma i julklapp för åtta år sedan. Jag var tretton år då och jag minns att när jag började läsa kunde jag inte lägga boken ifrån mig, så bra tycker jag att den var. Boken är en ungdomsroman som heter I taket lyser stjärnorna och är skriven av Johanna Tydell. Och den här bara måste jag tipsa om, både för alla tonåringar där ute men också för alla tonårsföräldrar.

I taket lyser stjärnorna handlar om fjortnåriga Jenna som oroar sig för att hennes bröst aldrig växer, hennes klasskamrat Ullis Knullis som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg, snygg, snygg att titta åt hennes håll. Samtidigt som Jenna går igenom puberteten och allt vad det innebär har hon samtidigt en cancersjuk mamma hemma. Jenna älskar sin mamma, men skäms samtidigt för henne. Oron för att mamma ska försvinna är förstås enorm …Boken påminner en verkligen om hur det är att vara tonåring, men den skildrar också hur det är att ha en väldigt sjuk person i sin närhet och att vara stark och svag på samma gång.