Ibland är vi grodor

Moa heter en ny författare här på Tjejkraft, ett underbart nytt inlägg om grodor kanske berättar mer om livet än vad man tror! Välkommen Moa!

Grodor är inte så stora. De är faktiskt ganska korta. Grodor har ettgrodperspektiv på saker. När de tittar upp ser saker stora och läskiga ut. Och går något fel, som att de hamnar i en hink av misstag, så ser de bara hinkens väggar.

Har du som en groda ramlat ner i en hink någon gång? Ser du bara väggar? Tror du att du inte kan komma ut? Har du gjort något du tror är fel, och har fastnat i att tänka på detta, om och om igen? Gör vad en groda kan göra – hoppa! Prova att komma högre upp, se saker ovanifrån. Poff! Plötsligt har du kommit ut ur hinken.

Det är helt okej att hänga i hinken då och då, det händer alla grodor. Men ibland är det skönt att släppa grodperspektivet. Det finns inget som heter att vara perfekt i varje stund, i varje sekund. Vi är alla så mycket mer än den korta stund som just har varit, eller den korta stund som snart kommer. Och alla gör vi misstag.

Klappa dig själv på grodlåret. Eller hoppa upp i det blå.