Idag är jag sjuk!

Idag ligger Karin hemma och är sjuk. Ibland kan man komma på sig själv att önska att man ska vara lite krasslig, så att man får stanna hemma under täcket. Men när man väl åker på en ordentlig förkylning så ångrar man sig. Här kommer Karins filosoferande från sjuksängen.

Idag ligger jag hemma i min säng med feber och halsont. Varje gång jag blir såhär sjuk så blir jag irriterad. Irriterad på att jag inte orkar göra en massa viktiga saker som måste göras utan bara kan ligga som en grönsak i sängen. På sin höjd orkar jag kolla på ett avsnitt av någon tv-serie som jag redan kan utantill. Och prata inte ens om att gå upp och duscha och göra sådana där hurtiga saker som att byta lakan i sängen, det känns ju som att jag ska trilla ihop i en liten hög när jag varit uppe och gjort nytt te för fan.

Personer som kommer med den typen av snusförnuftiga förslag gör mig också omåttligt irriterad när jag är sjuk; om man föreslår att en person som har influensa ska rycka upp sig och ta en uppfriskande promenad så har man själv aldrig haft influensa eller så är man dum i huvudet. Det sista man behöver när man redan mår skit över att man inte orkar göra någonting är en person som kommer med förslag på en massa grejer som man kan göra (eller, som man såklart inte kan göra för att man är SJUK) och ger en ännu mer dåligt samvete för att man inte orkar göra något vettigt.

Men jag vet också att de allra flesta människor är väldigt förstående när man är sjuk och en sak som nog alla är rörande överrens om är att man när man är sjuk måste ta hand om sig själv och lyssna på kroppen, den behöver kanske vila just därför att man aldrig låter den göra det annars. Om det är någon annan som ligger hemma och är krasslig så uppmuntrar jag er att göra precis som jag; det som kroppen vill.

Min kropp vill ligga i sängen och kolla på hela The Office-boxen och äta tre olika sorters Ben & Jerry’s, vad vill din?