Inbjudan till fortbildning om ätstörningar ”Välkommen till helvetet”

Välkommen till en fortbildning med systrarna Nanna och Stina Helsén. Tillsammans har de släppt boken ”Välkommen till helvetet” där Nanna berättar om sina upplevelser om ätstörningar och Stina delar med sig om hur det är att vara anhörig.

Nu vill de för första gången berätta om sina upplevelser i föreläsningsform för Tjejzonens medlemmar. Nanna och Stina är idag 31 och 29 år gamla och hade i många år en sårig relation som präglades av dåligt samvete, missförstånd och ilska. Hela 15 år efter sjukdomens inträde påverkades dem fortfarande. De bestämde sig för att tillsammans skriva en bok om deras upplevelser och det visade sig även ha en terapeutisk inverkan på deras relation.

De kommer under kvällen att prata om deras erfarenheter, både som sjuk och som anhörig när hela familjen drabbades av anorexi och psykisk ohälsa. De hoppas kunna öka förståelsen, motarbeta stigma och känslan av ensamhet för de som själva är drabbade.Varmt välkommen önskar vi på Tjejzonen!

När: Torsdag den 11 februari klockan 18.00 – 19.30.

Var: Fortbildningen genomförs digitalt via videoverktyget Zoom.

Kostnad: Kostnadsfritt för medlemmar i Tjejzonen. Är du inte medlem än? Ja men då kan du enkelt bli det genom att swisha 250 kr till 90 02 072.  Markera din betalning med ”medlem” och medlemsår (till exempel ”medlem 2021”). Tack!

Anmälan: Mejla till info@tjejzonen.se senast den 8 februari. Begränsat antal platser.

Obs! Anmälan är bindande. Vi förväntar oss att du meddelar oss senast tre dagar före föreläsningen om du skulle få förhinder och inte kan delta. På så vis har vi möjlighet att erbjuda plats till de som står på reservlista. Vi räknar med din närvaro om du har anmält dig.

Om Tjejzonen: Vi är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Sedan 1998 har vi arbetat förebyggande för att stärka tjejers psykiska hälsa. Vi möter dagligen tjejer mellan 10-25 år som behöver någon som lyssnar på dem. Vi är medlemmar i FRII och har 90-konto.