Inte OK

Vi fick in denna berättelsen anonymt till tjejkraft. Tyvär är det många som kan känna igen sig i denna berättelsen. Om du gör det, eller har tankar och känslor kring frågor om vad som verkligen är OK, så kan du alltid kontakta tjejzonens chatt!

Så en kille kom över, ett ex som jag träffar lite då och då. Han behövde någonstans att sova, och visst, vi har legat med varandra efter att vi gjorde slut men jag ville inte ligga denna gång, jag ville bara erbjuda honom sängplats eftersom han verkade vara i knipa, själv var jag sjukligt trött efter att ha varit vaken i alldeles för många timmar och ville bara sova.

Det första han gör är att kyssa mig. Det är väl OK. Men det andra han gör är att ta av sig kläderna medans jag är på toa. Så jag säger åt honom att jag varken kan eller vill ha sex för att jag har mens och att han kan sova på soffan om han inte vill dela min 90-säng men att jag vill sova nu. Han väljer sängen och vi lägger oss. Han försöker få till det ett par gånger och jag säger nej och åter nej, säger att om han vill ligga med någon eller nåt sånt får han dra någon annanstans och jag tänker inte göra någonting på honom. Jag piggnar till efter ett tag och vi lägger oss i soffan istället för att kolla på film.

Han fortsätter tafsa på mig och jag säger åt honom att sluta. Han låter mig vara i 10 minuter och börjar sedan igen. Den femte och sista gången han börjar tafsa på mig är när jag sover och jag vaknar av att han börjar föra ner sin hand i mina byxor. Då blir jag så sjukt arg att jag slår bort hans hand, kastar en kudde i ansiktet på honom och skriker att han för fan får ge sig för jag har sagt nej flera gånger och han är dum i huvudet som håller på när jag sover och han kan fan sova på soffan och fan ta honom om han kommer in i sovrummet och god natt jävla idiot, varpå han stammar fram ”förlåt, förlåt, my bad, det var inte meningen”.

Hade det här varit för några år sedan hade jag gett mig mig och åtminstone sugit av honom eller något sådant, bara för att slippa ta konflikten. Bara för inte känna mig som the bad guy. Men jag är äldre och visare och jag är så jävla glad över att jag stod på mig och sa nej. Det han gjorde var absolut inte OK och fastän jag vet att han är en bra person innerst inne och aldrig skulle våldta mig så gör det inte saken bättre. Jag kommer aldrig att träffa honom igen, inte en chans.

Till saken hör att en liknande grej hände ett par dagar tidigare då en kille som också behövde sovplats för natten ville ligga sked med mig och jag sa att det var OK bara han förstod att jag inte ville ligga med honom. Ändå tafsade han på mig ett antal gånger innan han fattade att ett nej är ett nej.

Jag vill absolut inte generalisera men vissa killar verkar avsiktligt missförstå ett nej oavsett hur tydlig man är, vilket får mig att tro att om man är lite vagare med sin motvilja så väljer de att ta det som att tjejen menar att ”om jag fortsätter tillräckligt mkt kommer hon att ge med sig”.

Det ska för övrigt vara helt OK att lägga sig i samma säng som en kille och inte förväntas ha sex bara för det. Och fortsätt säg nej och säg ifrån om killen går för långt. Gå därifrån eller kasta ut killen. Stå på er, fastän jag vet att det kan vara svårt!

Har ni råkat ut för något liknande?