"Jag älskar att läsa!"

Bokbanner

 

Jag älskar att läsa, och det har jag alltid gjort! Jag kommer ihåg att när jag var ungefär åtta år kunde sitta fastklistrad i en spännande bok, och under mellanstadiet kunde jag lätt sluka en bok per dag om jag var ledig. Många ser läsandet som något ansträngande, och tittar ofta hellre på tv. När jag studerade sa många av mina vänner att de inte orkade läsa, eftersom man redan läser så pass mycket när man studerar. Men för mig är en skolbok och exempelvis en skönlitterär bok, som man på fritiden läser för skojskull, vitt skilda saker som jag därför inte förknippar med varandra över huvudtaget. Har jag pluggat på dagen, kan jag också läsa på kvällen.

Tyvärr finns en hel del tråkiga böcker därute, men ganska ofta får man tag i riktiga guldkorn! Just nu läser jag en underbar bok i genren ”chiclit” som heter ”Sista natten på Chateau Marmont”. Författaren heter Lauren Weisberger, vilken är densamma som skrivit ”Djävulen bär Prada” (som förövrigt är grymt bra den med!). Lauren Weisberger kan verkligen få mig att fastna i en bok!

”Brooke och Julian lever ett lyckligt liv i New York – hon är den som står för brödfödan genom sina två jobb och han är musikern som kämpar för att slå igenom. Men när Julian blir en stjärna förändras allt.

En dag blir Julian upptäckt av en chef på musikjätten Sony och gör succé över en natt – och deras liv förändras för alltid.
Snart befinner de sig i de exklusivaste kretsarna, äter på de lyxigaste restaurangerna, går på de häftigaste festerna och syns på de hetaste ställena i stadens djungel.
Men Julians nyvunna berömmelse betyder också att Brooke måste tampas med den brutala uppmärksamheten från helt hänsynslösa paparazzifotografer. Brookes värld vänds upp och ned när en skandalbild landar på tidningarnas förstasidor. Kommer hennes äktenskap att överleva den där ödesdigra natten på Chateau Marmont? Det är hög tid för henne att bestämma sig, en gång för alla, vad det är hon verkligen vill …