Jag är så trött!

Så säger alla jätteofta, jag med. Jag är trött mest hela tiden men kämpar på med allt från plugg och jobb till middagsfix och städning. Hinner jag ser jag till att träffa en kompis och göra något lugnt. Men det händer inte så ofta, för jag är ju så trött.

MEN SOV DÅ! Ett så stort problem med en så enkel och billig medicin. Lite mjukiskläder, en kopp lugnande te och så en filt på soffan och saken är klar. Tröttheten försvinner och man får ny krafter att göra det man ”måste” eller att hitta på något kul, som ju faktiskt också ger en nya krafter. Men ibland känns det som om vi glömmer bort det där enkla knepet, felvärderar hur viktig sömnen faktiskt är och prioriterar andra saker trots att det får oss att bli trötta och sega. Någonstans blev det viktigare att hinna med allt annat, och mindre viktigt att sova de 8 timmarna per natt kroppen behöver.

Så! Om du är trött, unna dig själv att vila. Varva ner och kom ikapp. Lyssna på kroppen som försöker få dig att göra mindre och sova mer. Är det någon som har koll på hur du mår, så är det ju faktiskt din kropp. Nu tar jag en powernap, godnatt!

sleep_cat3.jpg