Jag brukar aldrig ha nyårslöften

Jag brukar aldrig ha nyårslöften, men i år kanske det är dags.  För just det här nya året börjar ett nytt kapitel i mitt liv, förhoppningsvis det bästa och roligaste hittills. Visserligen är det så jag tänkt när jag varje gång  påbörjar ett nytt ”kapitel”, lika övertygad om att nu blir det rätt.

Det här året som gått har inte varit lätt, och vissa dagar har varit värre än andra.  Även om det har hänt saker jag inte kunnat styra så märker jag att jag lägger stor skuld på mig själv, och det är en fruktansvärd tyngd att ha på sina axlar. Det är lite som att gå omkring med en alldeles för tung ryggsäck, en ryggsäck fylld med händelser och erfarenheter, alla inte värda att spara. Så för att återgå till nyårslöftet, 2012 ska jag göra mitt bästa för att inte tunga ner mig själv, inte vara så självkritisk som jag vet att jag kan vara. Och den där tunga ryggsäcken, den kanske det är dags att släppa taget om. För nu börjar ett nytt kapitel.

”Livet är en lång väg med mängder av tecken. Så när du åker runt ska du inte kompliceras allt. Fly från hat misslyckanden och avundsjuka. Begrav inte dina tankar, gör din vision till din verklighet. Vakna upp och lev!”

– Bob Marley