Jag har hittat världens coolaste sport!

Jag har verkligen aldrig varit sportig av mig. Har aldrig trivts i lag, tyckte inte om att gå på idrottslektionerna i skolan, tycker det är tråkigt att titta på fotboll. Men i söndags prövade jag på en sport som var så rolig att jag ska börja med den: roller derby.

För någon månad sen skrev jag ett inlägg om en film som heter Whip It! Kort sagt handlar det om en tyst och lite awkward tjej som upptäcker just roller derby, och sen blir en riktig stjärna trots att hon är yngst och nyast i laget. Roller derby är en sport som mest utövas av tjejer; man åker rullskridskor med fyra hjul och tävlar mot andra lag, med regler som jag inte riktigt begripit än – men det tacklas mycket!

Det var den filmen som inspirerade mig till att söka fram en liga i Stockholm (det finns på många andra ställen i Sverige också), och nu har jag signat upp mig för att börja deras nybörjarträning i vår!
Jag kan säga att jag kände mig som Bambi på hal is när jag ställde mig på rullskridskorna för första gången; det är betydligt svårare att åka än det ser ut! En annan sak jag märkte var hur coola alla tjejer (och några enstaka killar) som var med och provtränade var. Det var verkligen alla sorters personligheter, kroppsformer och stilar. Så himla kul!

Har ni någon sport som ni alltid har velat testa?

rollerderbylinn