Jag kan verbalisera min ångest

Vi kickar igång den här onsdagen med ett boktips från Karin. Och om det är någon som har koll på sina böcker, då är det just Karin eftersom hon jobbar i en bokbutik. Minns ni inlägget med hennes värsta kunder? Det skrattar vi på redaktionen gott åt fortfarande 🙂

”Jag kan verbalisera min ångest”, så stod det på en pin som jag fick av min kollega som har hand om ungdomsböckerna i bokhandeln där jag jobbar. Jag hade på mig den hela dagen mest för att kunderna tittade så märkligt på mig eftersom det ingenstans syntes att detta var ett citat från en tonårsbok som kom ut förra året. Boken heter ”Här ligger jag och blöder” och är skriven av Jenny Jägerfeld. Den är lättläst, fyndig och välskriven. Den pratar om hur det är att gå på gymnasiet idag, att bli kär och att inte orka. Men framför allt så pratar den om föräldrar som inte riktigt räcker till och ensamheten som det skapar hos ett barn.

Just nu går även boken som radioföljetong i P1 och inläsningen är superbra, så lyssna igenom dem om du inte orkar läsa boken. Ljudklippen ligger kvar tom. 2 november här.