Jag måste inte alls

Jag har alltid haft minst fyrtio, femtio saker jag måste göra. Ta bort nagellacket, svara på ett sms, träffa någon, diska, plugga, skicka ett mejl, ta tag i något jag har skjutit på, betala en räkning, träna och ja… You name it.

Sällan handlar det om stora grejer, men att ha något jag måste göra får mig stressad. Varje gång jag tänker på måstet hugger det till i magen, och min mage har tydligen tagit många hugg eftersom jag ständigt måste springa och köpa ingefärate mot magkatarr.

Häromdagen när jag berättade om ett av mina måsten sa mig pojkvän något väldigt klokt. Han sa: ”Måste är ett starkt ord Matilda”. Det låter kanske inte så speciellt, men hela min värld stannade upp och det var som att jag för första gången på flera år kom upp över ytan och tog ett djupt andetag med frisk luft. Det var som om jag äntligen verkligen fattade det. Jag måste kissa, äta och sova. Men resten gör jag för att jag vill. OCH JAG MÅSTE INTE ALLS!! Jag gör det för att jag vill. Jag vill!

Nu har jag bytt ut ”måste” till ”vill”. Jag måste inte börja träna, jag vill! Jag måste inte plugga, jag vill! Jag måste inte träffa honom, jag vill! Det har haft en stor inverkan på mig, för det hugger inte i magen längre och jag blir hela tiden påmind om att jag styr över mitt liv och faktiskt alltid har ett val. Jag måste inte alls. Jag vill!