Jävla kroppshets och vikthets! Morr!!!

Läste nyss en söndags-bilaga som fanns här hemma hos mamma och pappa. Intervju med Anna Skipper. Å det som självklart står med stora feta bokstäver är: “Jag kan fortfarande ha mina jeans från när jag var 18 år – vilken annan kvinna kan det?”

Ja herregud vilken bedrift Anna Skipper! Det är ju verkligen vad vi alla längtar efter, att kunna ha de jeans som vi hade som artonåringar! Det är ju verkligen bland det viktigaste här i livet! Å så kan vi ju nu alla vi som INTE kan ha våra gamla jeans, känna oss lite extra dåliga och mindervärdiga!

Nä, jag skriver inga milda ord nu och jag vill det inte heller! För just nu är jag irriterad och ARG med stora bokstäver! Jag är så innerligt och förbannat jävla TRÖTT på detta budskap som vi matas med hela jävla förbannade tiden!

YTA YTA YTA YTA YTA YTA !!!!!!!!!!!!!! Som att det vore allt som räknades i denna värld?!?!

Har det inte varit nog med fokus på våra kroppar? Fokus på ett felaktigt sätt! Att vi ska kämpa och slita pressa oss, kämpa med allt för att vi ska se ut på något visst sätt, följa vissa ideal. Alla pressas in i en och samma form.

DET-ÄR-INTE-SÅ-DET-FUNKAR!!!!!!!!!!!!!!!!

Missförstå mig rätt. Det kan absolut vara trevligt att känna sig fin. Men allt det där börjar INUTI! Allt börjar med att älska sig själv precis så som man är med allt man är! SEN gör det sig av sig självt! Sen vill man ge sin kropp bra näring för att den MÅR BRA av det!

Röra på sig för att det är skönt, för att det är GLÄDJE! Det är i det jag vill att det ska börja! I glädje och lust! Inte i dåliga negativa tankar om oss själva, inte i dåligt samvete, kamp och hets!

Det är inte bra för oss! Å det är inte en hållbar livsstil! Mår vi gott så är det såklart något vi kan leva med! Jag har själv varit så inihelvete fast i det där! Jag har slagit så hårt så hårt på mig själv! Jag är inte perfekt på något sätt! Jag är knappast någon skavankfri människa varken kroppsligt eller själsligt. Jag är en MÄNNISKA – med allt vad det innebär! Å jag är fullkomligt fantastisk och fulländad just för att jag är JAG!

Jag önskar en förändring i detta. Jag tror att vi börjar bli rätt trötta på dessa budskap som vi matas med hela jävla tiden i media och från alla stackars hjärntvättade typer omkring oss! Jag önskar att det börjar i välmående. I något fint. Sluta kämpa – börja LEVA!

Jag köper sällan tidningar för på tamejfan nästan varenda framsida så ska det vara budskap om vikthets. Precis som att det är vad som skulle göra oss så jävla lyckliga. Vi är så lurade när vi tror det! Det finns mycket som inte är sunt. Övervikt kanske inte är sunt, men det är då inte så värst mycket sundare att hetsa på som ett skållat troll och ständigt jaga efter något. Jaga, kämpa, jaga, kämpa. Konstant jävla stress över en massa onödiga saker… Livet är HÄR och NU! LEV det min vän! Skratta! Älska! Njut!!!”

 

Detta är en läsartext från Suanne, som tidigare skickat in flera texter till oss. Tack Susanne!

Om du har någonting på hjärtat du skulle vilja dela med Tjejkrafts läsare, gör som många andra.

 Maila: amanda.malmquist@tjejzonen.se, så hörs vi!