Vi ger er våra bästa julklappstips!

En sak jag gillar med julen är att man får ge bort presenter och göra sina kära glada. Det tråkiga är att jag aldrig under mitt 23 årliga liv haft stålar nog att skämma bort någon med dyra, glänsande och överväldigande grejer. Men trots bristen på guld i fickan kan man fixa riktigt fina grejer. Man kan pyssla något fint eller så kan man köpa en billig liten sak som betyder så mycket mer än vad den kostar. Faktum är att jag tror att en utmaning, såsom en budget, gör att man anstränger sig extra mycket och på så sätt får ihop extra bra julklappar.

Men eftersom inspirationen har en förmåga att minska i takt med datumen som återstår till julafton presenterar vi Tjejkrafts lilla Julklappsskola. Här kommer vi på redaktionen att ge dig tips på billiga presenter som garanterat får mottagaren att bli varm i hjärtat. Du får gärna vara med, skicka in dina bästa tips!

Här kommer Del 1!

En dag- eller skrivbok. På Panduro kan man köpa block i kartong. Genom att klä det i fint papper kan man skapa unika böcker som passar dess ägare helt perfekt.

Du behöver: Ett block, färg, lim, fyra olika papper, bokstäver eller något annat att dekorera med.

Gör såhär: Dela försiktigt på spiralen och trä av kartongomslaget. Måtta hur stor del av pappret som behövs, tänk på att du behöver fyra olika ark: två till insidan och två till utsidan. Måla delarna av kartongen som kommer att synas även efter det att du limmat fast pappret: det är kanterna och delen där spiralen fäster. Limma fast pappret, tänk på att trycka ut alla luftbubblor och att limma ordentligt i kanterna. Bäst är att använd ett lim som blir genomskinligt när det torkar, då gör det inget om man råkar kladda lite. När du är klar kan du lägga kartongbitarna under något tungt, typ en ordbok, så att pappret pressas fast. Under tiden kan du måla bokstäverna, kom ihåg kanterna! Låt dem torka ordentligt. När du limmar fast dem är det bra om de kan få torka under något tungt. Klart!

Lägger upp bilder på två av mina mästerverk 🙂