Julklappstips del 2

Om plånboken och hjärnan är tomma på idéer och pengar att förverkliga de man kan komma på kan Tjejkrafts idéer komma väl till pass. Vi tipsar om saker man kan ge bort som inte kostar en förmögenhet, men som visar att du bryr dig. Här kommer del 2 i vår julklappskola!

Ge bort en burk med gottis som du bakat själv! Allt du behöver är bakingredienser, en fin burk och ett sidenband. Jag kan tipsa er om tre recept på riktigt god småkakor. Först Mirjams kanelhjärtan, från henns blogg Mirjams Kafferep (en otroligt fin blogg för övrigt, kika in på den om ni har tid över!). Sedan UnderbaraClaras pepparkakssnittar med sirap (kolla förresten in de andra recepten i samma inlägg). Och sist sega chokladsnittar från hemsidan mums, såna får jag alltid av mormor!

Om du inte gillar att baka kan du köpa en fin burk och planera en blomma i den. Då får personen först en växt över jul och sedan en burk den kan lägga något fint i. Köp en hyacint eller liknande på matbutiken, de brukar kosta runt 20 kr, och bädda ner den i lite jord och mossa. Pass på för fripassagerare om du plockar mossa ute i skogen 😉 Inte så kul att få en massa myror och skalbaggar i julklapp, och de föredrar nog att stanna kvar ute. Om du vill pimpa den lite extra kan du skiva en lime eller annan citrusfrukt och torka skivorna i ugnen på 50 grader i 2 timmar.

Sista bilden kommer från Underbaraclara!