Julklappstips del 3

Om det klirrar tomt i kassan eller om paniken framkallat av frågetecknet kring vad du ska köpa i julklapp börjar växa kanske du kan hitta något tips här på bloggen? Vi har gjort en liten julklappsskola där vi sammanställer allt pyssel vi har gett bort i julklapp under åren. Här kommer del 3 i vår julklappsskola!

Ge bort något du har stickat! Eftersom jag själv inte har svart bälte i stickning tänkte jag tipsa er om något väldigt enkelt men jätteuppskattat – ett stickat mobilfodral! Det hjälper dels mot repor, dels hjälper den till att hålla nutidens tempratur känsliga telefoner varma.

Du behöver: garn, stickor, en liten knapp, nål och tråd. Vill ni hitta superbilliga stickor kan jag tipsa om secondhand affärer som Myrorna, där brukar man kunna plocka på sig udda stickor som stämmer i storlek till ett riktigt bra pris. Knappen behöver ni faktiskt inte köpa, den kan ni tjuva från en skjorta. Kolla på insidan om det finns några extra som ju ändå aldrig kommer till användning.

Gör såhär: Mät upp maskor efter hur stort objektet du ska värma är. Ett färdigstickat fodral är väldigt töjbart så det är ingen katastrof om det inte blir prick rätt. Sticka en remsa som är så pass lång att den täcker mobilens fram och baksida samt räcker till en liten flärp. Sy fast knappen under flärpen och se till att den går att fästa genom flärpen. Klart!

Jag hittar inte en bild, men googla ”stickat mobilfodral” så ser ni vad andra har pysslat ihop!

En liten stickningsskola från Youtube: