Julklappstips

Linda har i god tradition satt sig ner och knåpat ihop lite góa julklappstips- Om ni är intresserade av mer, som hur man gör sina egna smycken, hur man lär sig sticka en fin halsduk i julklapp eller varför inte hur man gör goda pepparkakssnittar så kan ni hitta vår serie julklappskolan HÄR

Detta år studerar jag och har därför begränsat med pengar inför julen, så jag tänkte försöka göra en del av klapparna själv.

Matilda tipsade förra året om att göra ett personligt block vilket jag nog kommer att göra detta år. Istället för ett block med kartongpärmar från Panduro kommer jag att satsa på ett skrivblock med genomskinliga pärmar (finns på bl a Åhlens). På så sätt kan man designa den första sidan i blocket som man vill och det gör ingenting om det blir lite fel för då kan man riva loss pappret och försöka igen.

Hade jag haft en riktig konstnärsådra hade jag dessutom gjort varsin målar- och pysselbok till mina brorsdöttrar och ritat massor av coola o välgjorda motiv som de sedan kunde färglägga och även en massa kluriga pyssel de kunnat sysselsätta sig med. Tyvärr har jag inte den talangen, men det är ett tips till er läsare som är grymma på att rita. Det funkar ju också till äldre personer, då kan man ju göra lite vuxnare motiv och pyssel bara. Titta t ex på ”Stora boken med roligt klotter och andra ritövningar”, Gangsta Rap Coloring Book och Målarboken Kurbits

Jag gillar att baka, men det gör också de flesta som jag ska ge julklappar till. Så för att inte ge dem någonting som de själva kunde ha gjort hur lätt som helst så tänkte jag försöka mig på något lite annorlunda, t ex macarons, hasselnötskola eller citronbiskvier. Slå in dem i cellofan, rulla in dem i en pappersstrut eller lägg dem i en burk så har du en jättefin gåva.

Jag skulle gärna vilja göra egna doftljus i några coola burkar eller så, det verkar rätt lätt och om man har en massa ljusstumpar sparade så blir det riktigt billigt. HÄR och HÄR finns instruktioner!

En rolig och personlig grej är att göra ett eget sällskapsspel. Temat kan t ex vara något internskämt eller någonting som mottagaren är intresserad av. Du skapar lätt en spelplan av något styvt papper eller kartong eller liknande som du målar på. På 365saker.se hittar du inspiration!

Och ett sista tips är att att slå in alla julklappar i tidningspapper. Det blir supercoolt, annorlunda och billigt som tusan!

God jul på er!

tjjejkraft62111+2038

 

 

Bild