Julklappstipsen bara strömmar in!

Linda tycker också om att baka, så här kommer ännu ett tips vad du med lite skills i köket kan ge bort i julklapp!

Förra julen fick jag akut idétorka och kom inte på någonting bra att ge mina svärföräldrar. Det är vid sådana tillfällen man vänder sig till den lilla sockerbagerskan inombords och lämnar över något som utstrålar så myc ket mer värme och omtänksamhet än materialistiska saker: nämligen en fin korg med hembakta muffins.

Ja, ni skrattar, men lägger man lite möda på det och förhoppningsvis inte har svärföräldrar som dömer julklappen efter priset eller är på diet så är det en grym idé som oftast emotses med tacksamma kramar och strålande leenden.

Du behöver:

En färdig korg eller om du ska göra själv: förslagsvis en inte allt för stor skokartong + presentpapper + silkespapper och eventuellt cellofan och presentsnöre. Sax och tejp eller lim behövs också.

Muffinsrecept finns det massvis av, kolla t ex http://www.dagensmuffin.se/ och välj ut din favorit! Och glöm inte att bakning ska vara kul: addera t ex lite kanel, saffran eller rivet citronskal i smeten. Glöm inte heller glasyren, t ex med cream cheese och florsocker eller varför inte bara bre på nutella? Strö över hasselnötter för extra julkänsla, eller blanda i en liten skvätt apelsinsaft i frostingen.

Om du vill kan du också ha ett tillbehör i form av t ex köpt te (du får oftast en påse löste för en tjuga i kaffe- och théhandlar), doftljus, en liten juldekoration eller kanske en tialott?

Gör såhär:

Baka muffinsarna enligt recepten och låt dem stelna så att de inte kladdar av sig.

Måtta ut tillräckligt mycket presentpapper för att kunna klä in hela kartongen.

Klä in kartongen i presentpappret och limma eller tejpa fast kanterna av pappret på insidan av kartongen. 

I botten av kartongen lägger du lätt ihopknycklad silkespapper. 

Lägg i muffinsarna och det eventuella tillbehöret.

Klä in hela kartongen med cellofan och snöra ihop med presentsnöre.

Klart!

Om du inte vill göra muffins finns det ju en uppsjö av andra bakverk som gör sig minst lika bra att ge bort: choklad- eller frukt/nötbollar, kärleksmums, kanelbullar, saffransbullar, pepparkakor och mycket annat… Have fun!