Källarhäng och sånt

Har ni sett That 70’s Show?

När jag tänker på Eric Formans källare blir jag lycklig i magen. Jag har alltid velat ha den mentaliteten i ett gäng. Där alla är så bekväma att de kommer och går lite hur de vill till den där fasta mötesplatsen. Jag strävar nog fortfarande efter att det ska vara så, mi casa es su casa-grejen. Att mina vänner ska känna att de kan komma förbi precis när de vill (under förutsättning att jag är hemma, annars får jag väl kopiera upp en massa nycklar).

Men i vuxen ålder är det lite svårt, för nästan alla mina vänner har ett hem som de själva kan hänga i. De behöver inte fly från sina familjer längre. När vi har träffats har de någonstans att åka tillbaka till, sin egna lilla fristad.

Så när en polare var sov över hos mig efter en blöt kväll ute och sen var superbakis dagen efter och inte riktigt orkade åka hem – då sa jag att det är lugnt, stanna här så länge du vill och känn dig som hemma. Men jag måste ut nu, jag ska träffa några vänner, min inneboende släpper ut dig sen om du vill åka hem. Så han stannade, och han sov, och han åt lite yoghurt, och kanske kollade han på TV – vad vet jag.

Det gjorde mig faktiskt väldigt lycklig för på något sätt fick jag uppleva den där lilla That 70’s Show-grejen som jag så länge längtat efter.

Har ni upplevt det där, har ni någon mötesplats hemma hos någon som ni känner er helt avslappnade i? Eller var hänger ni? Hur funkar det nu för tiden? Kan man bara dra förbi hos någon och knacka på eller måste man skicka ett SMS och kolla läget först?

386618_1267196332611_full