Kan man göra slut med en kompis?

Jag umgicks ett tag med ett tjejgäng som jag älskade otroligt mycket. De var lättsamma, roliga och hittade alltid på något kul! Jag kom ofta på mig själv med att vara så glad för att vi lärt känna varandra. Men ibland hände saker som gjorde mig ledsen: jag kunde ringa någon av dem och så visade det sig att hela gänget (alla utom jag) var hemma hos någon och åt en god middag ihop. De tyckte att jag var konstig som kände mig utanför, men för mig var det helt självklart att man ringde den siste om alla skulle ses.

Under en höst tog jag på mig allt för mycket; jag jobbade heltid och läste in 250 gymnasiepoäng samtidigt. Och förutom att jag gjorde något som man egentligen skulle ta mer än 3 gånger så lång tid att göra hade jag en tenta nästan varje vecka som jag var tvungen att få MVG på. Jag har nog aldrig varit så pressad. Det gav mig mycket lite tid att göra annat på, så fort jag inte pluggade eller jobbade hade jag dåligt samvete. Innan jag visste ordet av var det början av december och jag lyckades träffa en av tjejerna på en fika.

Vi bestämde att vi skulle åka ut till landet och fira nyår ihop. Vi hördes sporadiskt under månaden och strax efter jul ringde jag upp för att planera allt närmare. Då fick jag veta att jag inte var välkommen längre. Jag hade, som de sa, inte investerat tillräckligt mycket tid i vår vänskap och de kände sig inte bekväma med att åka bort tillsammans med mig. Det är få gånger jag blivit så ledsen! Efter ett tag insåg jag att det kanske var lika bra, varför ska man vara vän med någon eller några som resonerar på det sättet? Det är säkert många som tycker att de gjorde rätt, men jag tyckte inte det och för mig var det nog anledning att göra slut. Det var konstigt att träffas efteråt, jag menar, hur ofta blir man sämre kompis med någon? Det brukar ju gå åt andra hållet! Men i slutändan var det ändå det bästa. För mig är det viktigt att man har samma syn på vänskap, annars tror jag att man blir ledsen.

Har du gjort slut med en kompis någon gång?