Kan Tjejzonen hjälpa mig?

Ibland när man av olika anledningar känner sig nere, deppig och kanske väldigt ensam med sina bekymmer så kan man behöva hjälp. Men att söka hjälp kan kännas fruktansvärt jobbigt. Att öppna sig och blotta sina innersta känslor för en annan människa ställer stora krav på tillit och förtroende. Har man då redan dåliga erfarenheter av svek sedan tidigare är det förstås ännu svårare att kunna lita på en annan människa och anförtro den sina tankar. Att söka professionell hjälp kan dessutom innebära att det kommer ställas krav på en, att man måste analysera sina problem vilket också kan kännas ångestfyllt.

Av den anledningen erbjuder Tjejzonen sin öppna chatt, som du hittar HÄR.

Där kan du, anonymt om du vill, logga in och bara prata av dig lite om precis vad du vill. Chatten är öppen söndag till torsdag mellan kl 20 och 22 och tjejerna som sitter i den är där för att lyssna på dig, ge dig stöd och funka som bollplank för dina funderingar.

En del föredrar dock att ha en lite mer personlig kontakt, där man alltid pratar med en och samma person bara. Lite grand som att ha en storasyster. Tjejzonen kan i vissa fall ge dig en storasyster som du antingen träffar i verkliga livet två timmar varannan vecka, eller som du chattar med en gång i veckan på nätet.

Sist men inte minst kan du alltid vända till till tjejzonen (info@tjejzonen.com ) och dra nytta av deras fantastiska nätverk. Till exempel kan du vända dig hit om du vill ha hjälp med att hitta en bra ungdomsmottagning. Eller om du undrar vart man kan vända sig för att få hjälp med t.ex. en ätstörning.

Tjejzonen vill hjälpa dig att stå ut i stunden, att minska din ångest och att hjälpa dig reflektera och bolla tankar. Om det kan bidra till att du så småningom känner dig redo att söka ytterligare hjälp blir ingen gladare än vi!