Kissie belyser det många blundar för

Jag är ju, som jag tidigare skrivit, väldigt intresserad av bloggar. Min dagliga morgonrutin (som jag med lite sorg inser kommer att ändras ganska brutalt om några månader när jag har en liten bäbis att ta hand om) till morgonkaffet är att läsa bloggar. Jag läser en herrans massa bloggar, men de här plöjer jag igenom på morgonen: min egen, Frejas, Maddes och Sannas. Sen brukar jag också hälsa på hos Cissi Wallin, Hanna Fridén, Dobre Futro, Blondinbella, Bloggkommentatorerna, Underbaraclara, Vägen från 37 kg, Paow och Kissie. En väldigt salig blandning, med andra ord. Och det är just det jag gillar med att läsa många olika bloggar, de har tydliga kontraster och handlar om helt olika saker. Jag läser de också av helt olika anledningar. Vissa läser jag för att bli inspirerad och peppad (Underbaraclara, Cissi, Hanna), vissa läser jag mycket för de fina bildernas skull (Freja, Underbaraclara) och vissa för att få min beskärda del av skvaller (Bloggkommentatorerna).

Några bloggar, såsom Kissies, läser jag dels av ren och skär nyfikenhet (vad ska knäppisen toka till det med idag då), men också eftersom jag tycker att hennes blogg säger mycket om vårt samhälle. Kissie, eller Alexandra som tjejen bakom bloggen heter på riktigt, är ju en del av vårt samhälle precis som alla andra. Journalisten Sanna Lundell skrev ett blogginlägg om Kissie för några veckor sen som jag tycker är läsvärt. Hon menar att Kissie behövs eftersom hon belyser det som gått åt skogen i vårt samhälle, typ hur vi ser på kvinnor. Hon belyser det och förvrider det, sätter en liten extra twist på det, med sitt koffeinpiller knaprande och barnmatsätande.

Jag tycker att Sannas inlägg är tänkvärt eftersom jag till stor del håller med henne. Jag tror också, på sätt och vis, att Kissie behövs för att vi ska få upp ögonen för vad som håller på att hända. Är det ett sånt samhälle vi vill ha – där vi uppmuntrar unga tjejer att banta och att pengar och kändisskap är viktigare än allt annat?

Vad tycker ni?