Kolla dig omkring.

När denna texten skapades så sitter jag på en parkeringsplats precis vid hamnen i Malmö. Jag väntar på att en föreläsning ska börja, på att något ska hända. Men tanken slår mig att det händer så fruktansvärt mycket omkring mig som jag varken ser eller hör. Trots att jag endast rör mina fingrar för att få ord på mina tankar. Med blicken följer jag några fåglar som drar sig längs vattenytan, ljudet från den hårda blåsten når mina öron och doften av min bil återkommer lite då och då.

Det här med att allt händer i 200 km i timmen är ju så sant, det händer nya saker vart än jag tittar. Och hur ofta stannar man upp så här och verkligen kollar sig omkring? Jag gör det nästan aldrig, men kanske ska göra detta till en tradition att sätta mig vid kajen i Malmö för att göra detta.

Tänk så mycket som bara händer, vattnet som har förflyttat sig runt hela världen, vem har sett detta vatten innan? Människorna som cyklar på bron medans de försöker hålla sig kvar då blåsten motarbetar dem, vad tänker de på just nu? Några seglare som går in och ur sin båt samtidigt som den guppar så mycket att jag blir åksjuk, vad gör de inne i sin båt?

Och alla dessa saker som är så självklara för oss, de som vi bara förväntar oss ska funka. Bussarna som kör förbi vart 5:e minut, lyftkranar som flyttar ton med saker, dörrar som öppnar sig för oss när vi närmare oss..
Ja varje liten sak är så självklar för oss men det gäller ibland att man kollar sig omkring för att upptäcka dem!