Komvux

Det jag minns från gymnasiet var en stress som liksom inte fanns på papper. Ett sånt där hot om att om man inte sköter sig och om man inte betér sig så hamnar man på komvux. Underförstått betydde det att man skulle dö ensam och övergiven med en Trainspotting-inspirerad inredning, om man nu flyttat hemifrån innan dess alltså, vilket inte var särskilt troligt. Så är det inte. 

Många av mina vänner pluggar på komvux, även såhär fyra år efter studenten. Det finns olika anledningar till det. Man kanske har en ny passion i livet som kräver att man har läst Fysik B för att man ska kunna söka in till drömutbildningen. Man kanske saknar grundläggande behörighet och tycker att det skulle vara skönt med ett avslut i bagaget eller så kanske man bara vill lära sig någonting nytt. Det är inget fel i det.

Komvux är en kommunal vuxenutbildning som är kostnadsfri, det finns möjlighet att läsa upp betyg som man tidigare inte fått godkänt i medan det däremot kan vara svårt att, som man har kunnat innan, bara läsa upp betyg man är missnöjd med. Man kan plugga på plats och på distans och det finns ofta ett brett utbud av kurser.

De av mina vänner, inklusive mig, som testat på vuxenutbildningar tycker att det är en underbar upplevelse! Lärarna är ofta kompetente, klasskompisarna inspirerande och man slipper mycket av det som gjorde det hela jobbigt på gymnasiet. Det är nya lokaler, nya människor. En ny start. Nästa gång att söka till komvux i er kommun är 2013- så gå in och kolla redan nu om ni hittar något intressant 🙂

Och såhär skulle jag gärna plugga om jag kunde, det enda som saknas vill jag tro är en strand, en snyggare dator och… ja… typ ett intresse för pynt och mys.

Bild