Konflikter

Linda har flyttat utomlands och börjat fundera på hur det egentligen är med relationer och konflikter. Vad tror ni?

Jag vill inte skriva det, eller nämna det… men jag gör det ändå- för jag har märkt att det faktiskt är liiite så, rätta mej om jag har fel. Men!

Vi är väldigt konflikträdda i Sverige. Mycket jantelagen, och vi säger inte kanske direkt vad vi tycker och känner rakt ut. Det blir mycket snacka skit bakom ryggen. Men le på utsidan och så håller man inne det man vill säga,

Och det tro jag är är STORT och allvarligt problem med relationer. Att man kanske inte vågar bråka, rensa luften oftare. För man är lite för rädd.

Men är det inte bättre att vara ärlig och rensa luften oftare än att en stor BOMB ska explodera på slutet och kanske avsluta en jätte fin relation med exempelvis en vän. Och helt plötsligt säger man ” jag trodde jag kände dej, men tydligen så gör jag inte det”

Och det grundar sig mycket i att vi är konflikt rädda, vågar inte säga sanningen ,vågar inte säga nej, sätta gränser.

Va inte rädda för at bråka lite. För man blir kompisar igen! Man vet att man kan ta sig igenom bråken. Men det blir så jätte svårt att ta sej igenom katastrofen, bomben som kanske dödar allt på slutet,. Det är inte värt det att hamna där , för dp vet man inte hur man ska ta sej ut. Man ser bara svart och man ser absolut inte varandra.

Sätt upp lite kompisregler. Att bra grund. Om hur man ska va för varann. Så nna regler äör alltid bra att ta upp när det är som skitigast mellan varann. Då man kan läsa upp det man tidigare skrivit och lovat varann. Testa!:)

Våga bråka. Våga tjafsa lite emellan åt, och våga sedan krama varann igen. För om ni vet vad grundkärnan är, hur är relation är i grunden. Då kan ni bestiga berg tillsammansJ