Kreativitet

Alla är kreativa! Det kan komma till uttryck på olika sätt, men man föds kreativ och det gäller ibland bara att hitta tillbaka till att våga. Jag tror att det mest handlar om att våga göra fel, våga sticka ut, våga köra på det man tror på och dom konstiga infallen man får ibland. Jag önskar att jag var mer kreativ, att jag kunde hitta tillbaka till hur det var när jag var liten och kunde hitta nya lösningar på saker eller nya sätt att rita en blomma bara.

Det behöver inte bara innebära att rita eller vara konstnärlig det kan ju handla om att lösa problem och komma på nya spännande idéer. I skolan tycker jag det verkar som att man får vara kreativ ibland och ibland måste man falla in i mallen för hur saker ska göras. Jag önskar att samhället skulle vara mer tillåtande mot alla. Man ska få se ut precis hur man vill och hitta på nya sätt att lösa utmaningarna i sitt liv.

Den här musikvideon visar hur kreativitet kan få utlopp och galna idéer blir verklighet. Den visar också att ibland när det gäller att genomföra idén behövs det väldigt mycket tålamod och envishet. Men vilket otroligt resultat man kan åstadkomma, jag älskar den här videon alltså. Texten i låten älskar jag också: ”Let it go, this too shall pass”. Så sant det är, allt som känns jobbigt i den här stunden kommer att kunna kännas bättre om ett tag. Ibland måste man bara släppa taget om tankarna…