Kvällens filmtips

En film jag såg på bio i Ungern (av alla ställen i världen) när jag var och hälsade på min bästa kompis har fastnat lite i mitt hjärta av någon anledning – jag är egentligen ingen sucker av amerikanska feel-good-filmer som är lite mer åt det romantiska hållet – är In her shoes (I hennes skor).

Filmen handlar om systrarna Maggie (Cameron Diaz) och Rose (Toni Collette) som är så olika man kan bli. Rose jobbar som jurist, är superseriös och inte glammig på något sätt (förutom att hon har världens underbaraste skosamling) och Maggie är rock ’n roll-galen, utan fast jobb, i ständigt komplicerade relationer och inte speciellt sparsam med pengar. Av en händelse flyttar Maggie hem till Rose ett tag och det funkar okej – tills Rose hittar Maggie i sängen med hennes fästman. Hon känner sig såklart jättesviken och kastar ut både man och syster, men vartefter tiden går inser hon att hon verkligen saknar Maggie och bestämmer sig för att leta reda på henne.

Filmen är lite väl rosaskimrande såsom nästan bara amerikanska filmer kan vara, men jag tycker ändå att den är klart sevärd en kall och mörk höstkväll. Ikväll kl 21.30 på tv3.