kvinnor som hjälper kvinnor

”There is a special place in hell for women who don’t support other women” Madeleine Albright, fd. amerikansk utrikesminister och FN-ambassadör

Om män som håller varandra om ryggen – och kvinnor som fäller krokben för andra kvinnor.

Jag vet inte om du har tänkt på det någon gång, eller upplevt det själv. Det har i alla fall jag. För det känns som att män gärna hjälper varandra, lägger ett gott ord, fixar en juste deal, ordnar något extraordinärt bra, ger goda vitsord – för killpolaren, manliga kollegan, lagkompisen… Vi kvinnor verkar ibland vara lite tvärt om, våra medsystrar blir till våra fiender. I stället för att ge en knuff i rätt riktning verkar vi inte sällan ge ett tjuvnyp i baken. Nu är det som tur är inte alltid såhär – men ibland. Och ibland är för ofta.

Det här kan vara tänkvärt, för som Birgitta i Robinsson en gång sa ”Vi kvinnor kan!”, och det kan vi. Nästan alltid lika bra som männen, och ofta bättre. Så gör något bra för dina medsystrar, hjälp till om du kan – det gynnar andra, och främst dig själv! Vi mår nämligen bra av att hjälpa andra. Så, vem ska du hjälpa idag?

Bild