Läsartext från mmmatilda: "Dåliga dagar"

Jag har haft två dåliga dagar, men jag jobbar på. Försöker, ja, jag försöker verkligen, att inte stå och vända och vrida mig i spegeln. Jag försöker.

Men ibland är de så jävla svårt.

Reklam om viktväktarna på tv. Förlora tio kilo på tre dagar. Okej, jag ljuger, men FUCK viktväktarna jag går fett lätt upp 15 kilo under middagen i eftermiddag.

”Går så bra med mitt nyårslöfte, inget godis i hundra dagar”, läser jag med munnen full av choklad.
Jag hatar er ibland. Allihopa. Allihopa som har gjort mat till en jävla utmaning, och som gjort träning till något destruktivt- fan vad jag hatar er.

Mat är bränsle. Mat är gott. Man ska njuta av mat. Kroppen tackar och tar emot. Snälla, snälla, kan vi låtsas att vi lever på 1800-talet och att lite fett på magen är något att sträva efter. För det är fan i mig ett tecken på att vi är lyckligt lottade.

Träning är underbart. Jag älskar ju träning! Jag tränar inte fint, jag tränar hårt, jag älskar att svettas och ser gärna förjävlig ut på gymmet för jag älskar träning!

Ni har förstört det!

Vi har förstört det.

Fan, vi har förstört det.

Denna texten är skriven av vår läsare Matilda,  hennes egen blogg mmmatildas hittar ni HÄR och alla de fina inlägg hon skrivit tidigare för oss på tjejkraft hittar ni på DENNA länken.