Läsartext om studenten:

Har ni något att berätta om studenten? Roliga minnen, sorgliga minnen, minnen som berör er – berätta! Har ni inte tagit studenten – då kan ni berätta om det! Är det spännande, läskigt, ser ni fram mot det eller kommer ni sakna era vänner? Maila oss på amanda.malmquist@tjejzonen.se och berätta – så kommer era inlägg upp på bloggen!

Det är nu bara någon månad tills flera elever runt om i Sverige tar studenten, och vem vet, kanske du som läser den här bloggen är en nervös student som inte vet vad du vill göra efter studenten??
Du har nog många frågor om vad som ska hända i ditt liv, vad kommer hända efter utspringet, efter flaket, efter den stora dagen??

För att hjälpa dig lite tänkte jag berätta lite om vad som hände efter min studenten,
jag fick jobbet som jag ville ha men fick många käftsmällar och jag fick många ”nej” i mitt ansikte men jag sökte en kurs på komvux, jobbade mycket med mig själv för att få tillbaka styrkan som jag hade före studenten, jag skrev mycket för att sluta tänka så mycket, jag gick i terapi, jag fick även se hur livet kan ta slut och att det gäller att inte deppa för mycket, för livet är för kort för att ligga hemma och må dåligt.
Så mitt tips är att var starka, köp en skrivbok, skriv av er, skriv många av era drömmar, gå ut och lev, var aldrig rädda för att få smällar och få ett ”nej” för ni kommer bara att bli starkare av det och få starkare självförtroende!

Anonym